Antalya'dan Cebelitarık boğazına doğru seyir halinde ilerlerken bir yandan da deniz adabını da öğrenmeye devam ediyordum. Yemek saatleri,yemek salonundaki düzen,selam alıp selam vermek gibi hemen her işin bir adabı ve zamanı var.Gemilerde yemek saatleri genelde bir değişiklik göstermezken bu saati kaçırmanız halinde de tabi ki aç kalmıyorsunuz.Antalya'da gemiye ilk katıldığımda öğlen yemeği için yemek salonunda bilmeden süvarinin sandalyesine oturmak gibi bir hata da yapmıştım,sonradan anlıyorsunuz herkesin bir yerinin olduğunu buda ilk yemek tecrübemdi.
Gemideyken vardiya saatlerim 08:00-12:00 ve 20:00-00:00 arasındaydı.İlk 3 gün güverte işlerinde biraz terlettiler.Güvertede ise mesai saati 08:00-17:00 şeklinde olur. 3 günlük güvertede terletildikten sonra elime geçen şansları değerlendirip kalan kontrat sürem boyumca şablon işleri harici hemen hemen hiç köprüüstünü terk etmedim ve köprüüstünde vardiya tutmaya devam etim.9 günlük seyir ardından Cebelitarık boğazının Afrika kıyısında bulunan İspanya toprağı Ceuta'da yakıt ikmali için yanaştık.
ANIL ÇETİNKOL
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder